הזמן חבר וקבל 50 נקודות
הזמנה נשלחה אל
במידה והבחנתם בתנועה חשודה בחשבון הבנק, פוסט שלא פרסמתם ברשת החברתית, או מייל שלא שלחתם בחשבון – יכול להיות שנעשה שימוש לרעה בחשבון המשתמש שלכם. פריצה לחשבון מתרחשת ממגוון רחב של סיבות: שימוש בסיסמאות פשוטות, פרטים אישיים שנחשפו בדליפת מידע המונית, איבוד ארנק וכו' . במסגרת הפריצה יכולים התוקפים לגשת למידע הרגיש שלכם, לבצע מניפולציות ושינויים בחשבונותיכם ואף לגנוב מכם כסף.
נכנסתם לרשת החברתית או ל-WHATSAPP שלכם וגיליתם שמישהו פרסם ו/או הפיץ תמונות/מידע אישי/מידע מביך שלכם. מידע המפורסם באינטרנט ניתן לדמות לאש בשדה קוצים – ככל שהזמן חולף והמידע נמצא על גבי הרשת – כך הנזק שהוא מסב גדל. זאת ועוד – בהתחשב בממדיה של רשת האינטרנט, ככל שמידע נמצא בה זמן רב יותר, כך הוא שוקע יותר ויותר במעמקיה החשוכים.
שימוש בכרטיס אשראי לביצוע רכישות באינטרנט נראה כאופציה הטובה ביותר. זה זמין, נוח וחוסך זמן.
אבל מה עושים כשהשגרה הנוחה מופרת? מה עושים כשמגלים שנעשה שימוש בכרטיס האשראי על ידי אדם זר לאחר מסירתו באתר קניות?
סמארטפונים מטבעם הם מכשירים מושלמים לגניבה ונוראיים לאיבוד. הם לרוב די יקרים, ניידים ומכילים מידע אישי רב. כל אלו הופכים אותם למטרות קלות ופופולריות לגניבה ולאבדה בקלות.
בין אם מדובר בגניבה מכוונת, או במקרים בהם המכשיר אבד, יש כמה צעדים שתוכלו לנקוט לפני ואחרי איבוד המכשיר, כדי לנסות ולהגן על המידע שלכם, ואולי גם להשיב את האבדה.
מחשבים הם מטרות פופולריות לגניבה. הם לרוב די יקרים, מכילים מידע אישי רב וחלם ניידים.
אז אילו צעדים נוכל לנקוט במקרה של גניבת המחשב?
במסגרת תקיפה שכזו, הווירוס מבצע הצפנה של נתוני המחשב השייכים לבעלים ומציג הודעה מאיימת הדורשת תשלום נכבד (כופר) עבור הסרת האיום, שחזור הנתונים והשבת המצב לקדמותו. ההדבקה בווירוס מסוג זה מתרחשת לרוב לאחר לחיצה על קישורים לא מוכרים המגיעים בדואר אלקטרוני או באתרי אינטרנט שונים. במידה והקורבן מעביר את התשלום בהתאם להוראות הגורם התוקף, נשלח לו קוד הצפנה שבאמצעותו ניתן לשחרר את החסימה ולפתוח את הקבצים (לעיתים תשלום הכופר מתבצע לשווא, קוד ההצפנה אינו נשלח והקורבן נשאר חסר אונים).
פישינג הוא בעצם ניסיון לגניבת מידע או זהות באמצעות התחזות. המידע אותו מנסים המתחזים לגנוב הוא לרוב פרטי כרטיס אשראי, שם משתמש וסיסמה לחשבונות שונים או כל מידע אישי אחר היכול לשמש כנגד האדם נגדו מופעל הפישינג.
האקרים יכולים להשתמש ב-Phishing בפלטפורמות רבות: החל משליחת מייל או הודעה ברשת חברתית, ועד הכנסת קישורים בפורומים באינטרנט.
במקרה זה, ניתן לראות מייל המכיל בקשה פיקטיבית מחברת כרטיסי אשראי לעדכן פרטים באמצעות טופס. מעבר לכך, המתחזים מבטיחים פרס בדמות "20-points" במטרה לעודד את המשתמשים לעדכן את פרטיהם.
יש לשנות בהקדם את פרטי המשתמש והסיסמא לאתר הרלוונטי (במידה שמדובר בפרטי כרטיס אשראי/פרטי חשבון בנק יש לפנות לגוף הפיננסי הרלוונטי על מנת לטפל בגניבת הפרטים).
הזמן חבר וקבל 50 נקודות
הזמנה נשלחה אל
צור סיסמא חדשה הכוללת לפחות 10 תווים.
סיסמא חזקה הינה שילוב של אותיות מספרים וסימני פיסוק.
סיסמתך עודכנה בהצלחה
הרשמתך הסתיימה בהצלחה!
הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך, וישלח לך מייל לשינוי סיסמא.
בקשתך נשלחה בהצלחה
בימים הקרובים ייצרו איתך קשר, בינתיים ניתן להרשם כמשתמש