משתמשים ב-Adobe Reader? כך תוודאו שאתם מוגנים מפני חולשות
חברת Adobe נחשבה בעבר לאחת מהחברות הגדולות הגרועות ביותר בהגנה על משתמשיה מפני חולשות ופריצות. ב-2013 לדוגמה, החברה ספגה פריצה משמעותית ביותר, בה נגנב בין השאר קוד המקור של חלק ממוצריה (קוד המקור יכול לאפשר להאקרים למצוא פרצות אבטחה בקלות יתרה).
בשנים האחרונות, החברה עושה מאמצים גדולים לשפר את תדמיתה ואת בטיחות מוצריה. אך כמו כל חברה שמוצריה מותקנים על מיליארדי מכשירים ברחבי העולם, המוצרים של Adobe נמצאים בסיכון גבוה לפריצה והאקרים כל הזמן מחפשים דרכים חדשות לנצל לרעה את מוצריה.
Adobe דואגת להוציא באופן תדיר עדכוני אבטחה למוצריה, ולפני יומיים היא הוציאה עדכון אבטחה המטפל בין השאר בחולשות במוצר הפופולרי Adobe Reader המשמש לפתיחת מסמכי PDF.
למה כל כך חשוב לעדכן את התוכנות שלנו?
האקרים משתמשים בחולשות (=פרצות אבטחה) שמתגלות בתוכנות כדי להחדיר נוזקות למחשבים. למעשה, החולשה היא וקטור החדרת הנוזקה, ולכן היא כל כך קריטית.
לרוב, האקרים עושים שימוש בחולשות שכבר התגלו ופורסמו, תוך שהם מסתמכים על כך שמשתמשים רבים לא מעדכנים את מוצריהם.
לכן, חשוב מאוד לוודא שהתוכנות והמוצרים בהם אתם משתמשים מעודכנים תמיד.
אנו ממליצים לקרוא עוד מידע רב על הנושא במדריך שלנו.
מה אני צריך לעשות כדי לעדכן את התוכנה?
למעשה, אין צורך באינטראקציה של המשתמש, שכן ל-Adobe Reader מנגנון עדכון אוטומטי (אלא אם הוא נוטרל באופן ידני). כדי לוודא שהמוצר שלכם אכן מעודכן:
- היכנסו ל-Reader, ולחצו על "Help".
- כעת, לחצו על "Check for Updates":
- התוכנה תוודא שאין עדכונים חדשים:
איך אוכל להגן על עצמי?
- כאמור, התקינו עדכונים מהר ככל האפשר לאחר שהם יוצאים (נדגיש כי מומלץ לוודא שיש לכם גיבוי עובד למחשב ולקבצים שלכם).
- התקינו תוכנת אבטחה איכותית על המחשב והסמארטפון.
- שמרו על כללי התנהגות נכונים ברשת. זכרו שבמרבית המקרים, ההאקר יצטרך אינטראקציה מצד המשתמש כדי להדביק אותו בנוזקה, כמו לחיצה על קישור זדוני או הורדת מסמך חשוד.
0 תגובות