הסכנה שבכניסה לאתרי צפייה ישירה
בימים האחרונים נפוצו הודעות וואטסאפ בנוגע לסכנה בכניסה לאתרים לצפייה בסרטים וסדרות. מההודעה משתמע שעצם הכניסה לאתר מסכנת את הנכנסים בהורדה של רושעות בכלל וספציפית ב-Keylogger (תוכנה זדונית האוספת את הקלדות המקלדת של הנתקף).
האם אני בסכנה?
באופן כללי, כניסה לאתרים מפוקפקים ולא מוכרים, או כניסה לאתרים שמציעים בחינם שירותים ותכנים שלא סביר שיוצעו כך – איננה מומלצת, וזאת מהסיבות הבאות:
- אתרים אלו ינסו לעודד אתכם ללחוץ על פרסומות ולהוביל אתכם לאתרים מפוקפקים אחרים, וכך להרוויח על חשבונכם כסף באמצעות הלחיצה על הפרסומת.
- הם עלולים לדרוש מכם הכנסת פרטים אישיים על מנת לצפות בתכנים, וכך להוסיף אתכם לרשימות ספאם והפצת רושעות, ואף לנסות לתקוף אתכם במתקפות פישינג.
- הם עלולים לעודד אתכם להוריד נגן מדיה מטעמם, או כל קובץ אחר במטרה להדביק את מחשבכם ברושעה.
עם זאת, על אף האמור לעיל, נדגיש כי אם רק נכנסתם לאתר מהסוג הנ"ל, ואף צפיתם בסרט, אך לא לחצתם על שום קישור/הורדתם קובץ או תוסף לדפדפן אתם כמעט בוודאות בטוחים לחלוטין. מדוע כמעט בוודאות? מכיוון שלא ניתן לשלול אף פעם את השימוש בחולשה מסוג zero-day. זו חולשה שלא התפרסמה עדיין, ועל כן אין מפניה הגנה. אפשרות זו הינה בלתי סבירה מכיוון שחולשות מסוג זה הינן נדירות ונמכרות בסכומים גבוהים, ולרוב לא נמצאות בשימוש של האקרים רגילים מהשורה.
אם כך, כיצד ניתן להיזהר?
- הדרך הטובה ביותר, היא פשוט להימנע מלהיכנס לאתרים מפוקפקים.
- התקינו תוכנת אבטחה איכותית על המחשב שלכם – היא תוכל גם להתריע בפניכם מפני אתרי אינטרנט מפוקפקים, וגם להגן עליכם במקרה בו תורידו למחשבכם רושעה.
- הורדתם תוכנה/קובץ? אל תפתחו אותו.
- נתתם את פרטיכם האישיים? אם יש באפשרותכם – החליפו מייל. אם לא, היו חשדניים יותר כלפי מיילים משולחים לא מוכרים.
- נתתם פרטים פיננסיים כגון פרטי כרטיס אשראי? בטלו את כרטיס האשראי מיידית.
בהצלחה!
לפרטים נוספים על פישינג – קראו את המדריך שלנן בנושא.
לפרטים נוספים על רושעות וקישורים מזיקים – קראו את המדריך שלנו בנושא.
0 תגובות