מדריך גיימינג אונליין

  1. שלב 1 מתוך 4
  2. שלב 2 מתוך 4
  3. שלב 3 מתוך 4
  4. שלב 4 מתוך 4

מדריך גיימינג אונליין

מדריך גיימינג אונליין

מרבית הילדים משחקים במחשב או בסמרטפון, לכן חשוב כל כך להכיר את העולם המרתק הזה ולהנחות אותם בהתאם.

כדאי לדעת:

  1. רבים מן המשחקים כיום מאפשרים לשחק אונליין עם שחקנים נוספים מהארץ ומהעולם.  השחקנים יכולים לבחור לשחק עם חברים מוכרים או להזמין שחקנים זרים מהעולם.
  2. משחקי האונליין מאפשרים צ'אט עם המשתתפים האחרים במשחק. השימוש בצ'אט עלול לאפשר לגורמים לא רצויים להיות בקשר עם הילד (הכלל הוא, היכן שישנם ילדים, עלולים להיות גם טורפים).

הנה הכללים שכדאי להנחות את הילדים

הנה הכללים שכדאי להנחות את הילדים
  • להקפיד לא להזדהות בשמם האמיתי או לחשוף פרטים אישיים כלשהם. פרטו להם ממה להימנע: מספר טלפון, פרופיל של רשת חברתית ,שם בית הספר שלהם. הנחו אותם לנתק קשר ממי שמבקש מהם פרטים אישיים שאינם רלוונטיים למשחק.
  • לא להשיב למישהו זר שפונה אליהם ישירות. תנו להם את המשפט שעליהם להשיב. "כדי לאשר קשר עם מישהו לא מוכר אני צריך לקבל את הסכמת הוריי" – מרבית הטורפים נעלמים בעקבות משפט כזה.  עודדו אותם לשתף אתכם באירוע כזה והבטיחו שלא לכעוס! בכל מקרה ההנחיה היא = לא עוברים לצ'אט פרטי עם מישהו לא מוכר!
  • פעמים רבות, הילדים כל כך מתעניינים ביציאת משחק חדש או גירסה חדשה למשחק עד שהם עוקבים אחר הדפים של מפתחי המשחק ברשתות החברתיות. שם, אורבים לעיתים האקרים (זוכרים, היכן שנמצאים הילדים נמצאים גם הטורפים) שמציעים לינקים להורדה של המשחק החדש, כאשר בפועל הלינקים הם לאתרים זדוניים.
  • אם הם מצטרפים לקבוצה/שבט, אין להוריד קובץ לא מוכר למחשב אותו "חייבים" כדי להצטרף לשבט.
  • אין להיכנס ללינקים מהצ'אט של המשחק. לינקים אלו יכולים להוביל לאתר של האקרים, ולהורדת תוכנה זדונית למחשב/סמארטפון.

הנה הכללים שכדאי להנחות את הילדים

הנה הכללים שכדאי להנחות את הילדים
  • להוריד משחקים, שדרוגים ובונוסים רק ממקורות מהימנים, ולא מלינקים מרחבי האינטרנט. בסמארטפון – אך ורק מחנויות האפליקציות הרשמיות של Apple ו-Google, במחשב – דרך Steam.
  • להפעיל שיקול דעת האם ההרשאה שהמשחק מבקש הגיונית לצורך הפעולות שהמשחק אמור לבצע. למשל, האם אכן דרושה הרשאת שימוש במצלמה או באנשי הקשר שלי?
  • מומלץ שלא להשתמש ב-Crackים ולא להוריד משחקים מטורנטים (מדובר בשתי דרכים לא חוקיות להורדת תכנים למחשב). חשוב לקנות רק משחקים מקוריים. Crackים וטורנטים משמשים האקרים להתקנת קבצים זדוניים.
  • אין לתת פרטי כרטיס אשראי/פרטים פיננסיים כלשהם לאף אחד, במיוחד לא בלינקים מהצ'אט. ניתן למנוע זאת באופן פשוט על ידי כך שלא נותנים לילדים את כרטיס האשראי, אלא משלמים יחד איתם על כל רכישה שהם עושים באינטרנט. לקבלת טיפים לקניה בטוחה ברשת לחץ כאן.
  • באמצעי בקרת ההורים של Android ו-iOS, מומלץ שלא לאשר רכישות באפליקציות ללא אישור הורים.

ולסיכום

ולסיכום

הדרך הטובה ביותר להגן על ילדיכם במשחקי רשת היא שילוב בין תקשורת טובה עם ילדיכם והדרכתם כיצד להיזהר. בחלק מהמקרים ניתן להסתייע באמצעי ניטור ובקרת הורים, אולם חשוב לזכור כי אמצעים אלה לא יכולים להחליף את החינוך והשיח הפתוח עם הילד ולא יכולים להגן על הילד בכל אחת מהסיטואציות. לפרטים נוספים על אמצעי ניטור ובקרת הורים לחץ כאן.