הזמן חבר וקבל 50 נקודות
הזמנה נשלחה אל
מגפת הקורונה הביאה עמה עלייה משמעותית בצריכת תוכן פיראטית. במהלך מגבלות תקופת הקורונה של שנה שעברה הייתה עלייה של מעל 40% בכניסה לאתרי הורדות פיראטיים. על פי הדו"ח של חברת Muso, בשנת 2020 נרשמו מעל 12.5 מיליארד (!) כניסות לאתרי הורדות פיראטיים בארה"ב לבדה. ניתן להניח, שהמצב אינו שונה במיוחד בישראל. האפיקים המרכזיים לצריכה של תוכן פיראטי, כגון סרטים, סדרות או תוכנות מחשב, הם אתרים להורדה (לרוב, דרך טורנטים), צפייה ישירה בתכנים או תוכנות ייעודיות כגון Popcorn Time או קודי.
כשאנשים שומעים על הורדות פיראטיות, הם מיד חושבים על כך שהם יכולים להשיג בחינם משהו שצריכתו החוקית (והבטוחה) עולה כסף. עם זאת, לא רק שצריכה של תכנים פיראטיים פוגעת ביוצרי התכנים האהובים עליכם ועשויה להוות עבירה על החוק, שימוש באתרים ופלטפורמות לצריכת תכנים פיראטיים מגיע עם מחיר כבד שהמשתמש עלול לשלם: על פי נתונים עדכניים משנת 2020, כ-50% ממשתמשי האתרים הפיראטיים נדבקו בנוזקות, וכ-47% מהם נפלו קורבן להונאה כלשהי.
זכרו! אם המוצר בחינם – אתם המוצר.
על פי מחקרים, צריכה של תוכן פיראטי מעלה באופן משמעותי את הסיכון להיפגע מאיומי סייבר מגוונים, ובראשם:
בנוסף, מעבר לסיכוני הסייבר, צריכה של תוכן פיראטי מגבירה משמעותית את הסיכון שאתם או ילדיכם תיחשפו לתכנים בלתי הולמים, כגון פורנו, סמים או אלימות.
על כן, הדרך הבטוחה והראויה ביותר להישמר ממגוון הסיכונים הייחודיים הכרוכים בצריכה של תוכן פיראטי באינטרנט, היא הימנעות מכניסה לאתרי תוכן פיראטי או מהתקנה של תוכנות צפייה פיראטיות.
בהינתן העובדה כי חלק בלתי-מבוטל מהציבור הישראלי בוחר לצרוך תוכן פיראטי, להלן מספר כללי אצבע חשובים על מנת לשמור על עצמכם ועל ילדיכם מפני סיכוני הסייבר הכרוכים בכך:
הבהרה: איגוד האינטרנט הישראלי אינו מעודד צריכה של תוכן פיראטי או שימוש באי-אילו מהתוכנות והאתרים המוזכרים בכתבה. לא רק שצריכה של תוכן פיראטי עשויה להוות עבירה על החוק, היא גם פוגעת ביוצרים שאת התכנים שלהם אתם אוהבים.